Zamieszczone przez ryjeks
Pojemność zbiornika paliwa
Zwiń
X
-
Gdy u mnie zapala się rezerwa komp pokazuje jeszcze dystans jakieś 75-80 km. Przy spalaniu (też z kompa) 5,6 l/100km. Gdy komp pokazuje zasięg 0-10 km nie udało mi się jeszcze nigdy wlać więcej niż 45-46 l zalewając pod korek. Wychodziłoby, że u mnie zostaje 10-11 l. Chyba że dizle :wink: mają mniejsze baki.
PozdrawiamWojtek
Komentarz
-
-
U mnie było podobnie.
Pierwsze tankowanie weszło 51 litrów (z mala dolewka po odbiciu pistoletu) Na szczescie stacja paliw była ok 500 metrow od dealera. :lol:
A ostatnio weszlo 45 l (z dolewka po odbiciu) i po przejechaniu ok 20 km po pojawieniu sie rezerwy.O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Nie wiedziałem gdzie to zamieścić, oraz czy nie było już gdzieś opisywane, więc nie bijcie.
Czy ktoś miał taki "problem"
Jak ktoś się nie zorientował w czym problem to objaśniam.
Skoda na wyświetlaczu dojechała do dystrybutora i jak zawsze zatankowałem paliwo.
Po tankowaniu, ja odjechałem ze stacji, a skoda na wyświetlaczu została :-)
Wskazówka na zegarach pracuje prawidłowo. Dzieje się tak cały czas - jutro będzie tankowanie to zobaczymy czy skoda odjedzieO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Spróbuj może maksymalnie wyjeździć paliwo (rezerwa, ale bez przesady, szczególnie jak masz diesla), a następnie zatankować do pełna? Wiem, że w Aurisach bywały problemy ze wskaźnikiem poziomu paliwa, ale tym na zegarach. I m.in. tankowanie do pełna było zalecane. A jak nie, to wygląda na brak odczytu poziomu paliwa przez system multimedialny - być może podpięcie pod VCDS-a mogłoby objawić jakieś błędy. Jeśli na gwarancji, to wiadomo co dalej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505JerzyM73, jak zatankujesz do pelna to tez tak sie dzieje?
Nigdy czegos podobnego u siebie nie zaobserwowalem, tylko ze zawsze leje do pelnaO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Komentarz
-
-
A mi dzisiaj zaświeciła się rezerwa (drugi raz na 15 tyś. km - staram się nie dopuszczać do tak niskiego stanu licznika). Pozostały przebieg to 50km. Zatankowałem ok. 30L ON (nie miałem przy sobie karty a na tyle tylko starczyło mi gotówki). Po zatankowaniu wskazówka nie poszła do góry a wręcz przeciwnie opadała a przebieg jaki mogę zrobić z 50km spadał proporcjonalnie do 0km, a na Bolero wyszczególniony był zbiornik paliwa. Próbowałem kilkukrotnie włączać zapłon ale nic to nie dało.
W tablicy przyrządów vcds nie wyrzucił żadnych błędów, a testu wskaźników nie mogłem zrobić. Stukałem gumowym młotkiem w zbiornik paliwa ale to również nic nie dało.
Pozostaje chyba wyjeździć jeszcze trochę km i zatankować do pełna.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Zatankowałem, zapłaciłem i odjechała :-)
Zobaczymy czy się ta sytuacja będzie powtarzać.
Pewnie dlatego "stoi w miejscu" :lol:
A tak na serio - odjechała? Nagraj nowy filmik.
Ja miałem coś innego ale z mp3-kami. Utworek miał wgraną okładkę a po :? odpaleniu Columbus zmieniał na inną :?O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Nagram nowy filmik, ale teraz mam wrażenie że nie jedzie do przodu - przejechane 270 km a Skoda ani drgnie - przez pierwsze 100 km cały czas zasięg był taki sam - zobaczę jutro, bo i może tankować będę musiałO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Jak ktoś się nie zorientował w czym problem to objaśniam.
Skoda na wyświetlaczu dojechała do dystrybutora i jak zawsze zatankowałem paliwo.
Po tankowaniu, ja odjechałem ze stacji, a skoda na wyświetlaczu została :-)Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Wczoraj Szkodnik mnie znów zadziwił. Po zatankowaniu, skoda nie odjechała od dystrybutora na bolero i wskazówka na zegarach też się nie podniosła. Co ciekawe, jak zajechałem na stację miałem do przejechania jeszcze wg wskazań 15 km, po zatankowaniu i ruszeniu dystans ten spadł do zera i utrzymuje się cały czas. Teraz mogę polegać tylko na liczniku i pilnować aby nie stanąć na drodze.
Uprzedzając pytania - zatankowałem swój samochód :-)
Wszytko mam udokumentowane na filmie więc muszę podjechać do serwisu aby zrobili z tym porządekO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Komentarz
-
Komentarz